Stołówka

18.12.2017r. – 22.12.2017r.

Poniedziałek  18.12.2017 r.

I  danie:   – zupa kalafiorowa, zabielana  [ seler, mleko ]
II  danie:   – spaghetti z sosem firmowym [mąka pszenna, seler ]
deser:   – kompot owocowy

Wtorek 19.12.2017 r.

I   danie:   – rosół z makaronem [ seler, mąka pszenna]
II  danie:   – pulpety z szynki w sosie koperkowym [mąka pszenna, mleko, jaja ]
ziemniaki
surówka z marchewki
deser:   – napój z cytryn

 Środa 20.12.2017 r.

I   danie:   – zupa jarzynowa, zabielana  [ seler, mleko ]
II  danie:   – filet z kurczaka z ryżem paraboiled i warzywami [ gluten ]
deser:   – budyń waniliowy  [ mleko ]

Czwartek  21.12.2017 r.

I   danie:   – zupa ogórkowa, zabielana [ seler, mleko, ]
II  danie:   – łazanki z mięsem mielonym i kapustą  [ mąka pszenna ]
deser:   – kisiel owocowy  [ mąka ziemniaczana ]

Piątek  22.12.2017 r.

I   danie:   – kapuśniak z kiszonej kapusty [ seler ]
II  danie:   – serowe, leniwe pierogi [mąka pszenna, mleko, jaja ]
deser:   – kompot owocowy

W jadłospisie pogrubioną czcionką i w nawiasach zaznaczono alergeny
zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011.

 

 

 

UWAGA!!!

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 01.09.2015r.
Dla dzieci, które jedzą obiady w szkole zawsze jest do dyspozycji woda mineralna.
Każdego dnia zupy podawane są w wersji zabielanej i niezabielanej. W ciągu tygodnia mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.