Stołówka

 

 

 

18.11.2019r.- 22.11.2019r.

Poniedziałek 18.11.2019

I danie: – zupa chłopska z zacierkami [seler, jaja,mąka pszenna ]

II danie: – makaron z twarogiem i truskawkami [mleko, mąka pszenna,jaja]

kompot jabłkowy

Wtorek 19.11.2019

I danie: – barszcz czerwony [ seler, gluten ]

II danie: – filet z kurczaka z ryżem i warzywami [ gluten [seler ]

napój owocowy

Środa 20.11.2019

I danie: – zupa pomidorowa z ryżem, zabielana [seler,mleko, ]

II danie: – kotlet schabowy [mąka pszenna, jaja, gluten]

ziemniaki

sałata lodowa z jogurtem naturalnym [mleko]

napój z miodu naturalnego i cytryn

Czwartek 21.11.2019

I danie: – zupa ogórkowa [ seler ,mleko, gluten]

II danie: – gulasz z szynki [gluten, mąka pszenna]

kasza jęczmienna

sałatka wielowarzywna

kompot z owoców sezonowych

Piątek 22.11.2019

I danie: – zupa grochowa [ seler]

II danie: – filet z dorsza [jaja, mąka pszenna, gluten ]

ziemniaki

surówka z kiszonej kapusty

kompot z mrożonej mieszanki kompotowej

UWAGA!!!

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 01.09.2015r.
Dla dzieci, które jedzą obiady w szkole zawsze jest do dyspozycji woda mineralna.
Każdego dnia zupy podawane są w wersji zabielanej i niezabielanej. W ciągu tygodnia mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.