Stołówka

16.10.2017r. – 20.10.2017r.

 

 

Poniedziałek   16.10.2017 r.

I   danie:   – zupa pomidorowa z makaronem, zabielana
II  danie:   – naleśniki z serem
kompot owocowy

Wtorek   17.10.2017 r.

I   danie:   – zupa jarzynowa, zabielana
II   danie:   – zrazy w sosie pieczeniowym
kasza jęczmienna
sałata lodowa z winegret
deser:   – napój z cytryn i naturalnego miodu

Środa  18.10.2017 r.

I  danie:   – rosołek ryżowy
II  danie:   – kotlet schabowy
ziemniaki
surówka z marchewki i jabłek
deser:   – kompot z mieszanki kompotowej

Czwartek  19.10.2017 r.

I   danie:   – zupa buraczkowa, zabielana
II   danie:   – gołąbki niezawijane w pomidorowym sosie
ziemniaki
deser:   – koktajl truskawkowy

Piątek  20.10.2017 r.

I   danie:   – zupa fasolowa
II  danie:   – ryż z jabłkami i śmietaną
deser:   – kompot owocowy

 

 

 

UWAGA!!!

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 01.09.2015r.
Dla dzieci, które jedzą obiady w szkole zawsze jest do dyspozycji woda mineralna.
Każdego dnia zupy podawane są w wersji zabielanej i niezabielanej. W ciągu tygodnia mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.