Stołówka

17.09.2018r. – 21.09.2018r.

 

 

Poniedziałek – 17.09

I danie: – zupa ziemniaczanka [seler ]

II danie: – makaron durum

z sosem serowo-truskawkowym [ seler, jaja, mleko mąka pszenna]

deser: – herbatka żurawinowa

Wtorek – 18.09

I danie: – zupka ryżowa [ gluten ,seler, ]

II danie: – kotlet pożarski z fileta z indyka [ seler, jaja, mąka pszenna, ]

ziemniaki

surówka selerowa z jabłkiem i orzechami [seler, mleko ]

deser: – kompot owocowy

Środa – 19.09

I danie: – zupa pomidorowa z makaronem, zabielana [mleko, seler,mąka pszenna ]

II danie: – pulpety w sosie koperkowym [jaja mleko, mąka pszenna ]1

ziemniaki

surówka z rzodkwi i jabłek z jogurtem

deser: – napój cytrynowy

Czwartek – 20.09

I danie: – zupa fasolowa [seler ]

II danie: – gulasz z szynki [ mąka pszenna ]

kasza mazurska

ogórek kiszony

deser: – kisiel owocowy

Piątek – 21.09

I danie: – rosół z makaronem [ seler, jaja, mąka pszenna]

II danie: – serowe, leniwe pierogi [jaja, mąka pszenna ,mleko]

deser: – galaretka, napój z cytryn i naturalnego miodu

 

 

 

 

 

 

 

UWAGA!!!

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 01.09.2015r.
Dla dzieci, które jedzą obiady w szkole zawsze jest do dyspozycji woda mineralna.
Każdego dnia zupy podawane są w wersji zabielanej i niezabielanej. W ciągu tygodnia mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.