Stołówka

25.03.2019r. – 29.03.2019r.

 

Poniedziałek 25.03.2019

I danie: – zupa pieczarkowa, zabielana [seler, mleko, jaja, mąka pszenna, gluten ]

II danie: – ryż z jabłkami i śmietaną [ gluten, mleko,]

sok pomarańczowy

Wtorek 26.03.2019

I danie: – zupa ogórkowa, zabielana [ seler, mleko ]

II danie: – gulasz segedyński z warzywami [ seler, mąka pszenna, gluten ]

kasza jęczmienna

            kompot z owoców sezonowych

Środa 27.03.2019

I danie: – krupnik staropolski [seler ]

II danie: – filet z kurczaka z ryżem i warzywami [ seler, gluten]

kompot z mrożonej mieszanki kompotowej

Czwartek 28.03.2019

I danie: – zupa pomidorowa, zabielana [seler, mleko, jaja, mąka pszenna, gluten ]

II danie: – pulpety z szynki w sosie koperkowym [ gluten, mąka pszenna, jaja, mleko ]

ziemniaki

marchewka z groszkiem [mąka pszenna, gluten]

lemoniada

Piątek 29.03.2019

I danie: – zupa kalafiorowa, zabielana [ seler , mleko ]

II danie: – serowe leniwe pierogi z masłem i bułką tartą [mleko, jaja, mąka pszenna, gluten]

napój cytrynowy, owoc

 

 

 

 

UWAGA!!!

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 01.09.2015r.
Dla dzieci, które jedzą obiady w szkole zawsze jest do dyspozycji woda mineralna.
Każdego dnia zupy podawane są w wersji zabielanej i niezabielanej. W ciągu tygodnia mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.