Stołówka

 

 

 

09.03.2020r.- 13.03.2020r.

Poniedziałek 9.03.2020

I danie: – żurek z gotowanym jajkiem [seler, mleko,gluten, jaja ]

II danie: – spaghetti z sosem mięsno-warzywnym [mąka pszenna,jaja,seler]

napój malinowy

Wtorek 10.03.2020

I danie: – zupa pieczarkowa, zabielana [ seler, gluten,mleko ]

II danie: – zrazy w sosie pomidorowym [mąka pszenna,jaja, gluten ]

kasza mazurska

ogórek kiszony

napój owocowy

Środa 11.03.2020

I danie: – kapuśniak z kiszonej kapusty [seler ]

II danie: – filet z kurczaka z ryżem i warzywami [mąka pszenna, seler]

napój z miodu naturalnego i cytryn

Czwartek 12.03.2020

I danie: – zupa pomidorowa, zabielana[ seler,jaja, mąka pszenna]

II danie: – pierogi z mięsem [ mąka pszenna,seler,jaja]

kompot z owoców sezonowych

Piątek 13.03.2020

I danie: – zupa grochowa [ seler, gluten]

II danie: – kotlet z dorsza [jaja, mąka pszenna, gluten]

ziemniaki

surówka z kiszonej kapusty

kompot z mrożonej mieszanki kompotowej

W jadłospisie mogą wystąpić niewielkie zmiany.

UWAGA!!!

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 01.09.2015r.
Dla dzieci, które jedzą obiady w szkole zawsze jest do dyspozycji woda mineralna.
Każdego dnia zupy podawane są w wersji zabielanej i niezabielanej. W ciągu tygodnia mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.