Stołówka

27.05.2019r. – 31.05.2019r.

 

Poniedziałek 27.05.2019 r.

I danie: – zupa pieczarkowa z ziemniakami, zabielana / gluten, seler, mleko /

II danie: – makaron kokardki /durum/ z filetem z kurczaka i z warzywami:

pomidory, brokuły, papryka, cukinia,marchewka,cebula i inne /

/seler, jaja, mąka pszenna, gluten, jaja /

kompot z mrożonej mieszanki kompotowej

Wtorek 28.05.2019 r.

I danie: – zupa pomidorowa z makaronem, zabielana / seler, jaja,mleko,gluten,mąka

pszenna/

II danie: – duszone bitki schabowe w sosie własnym/ seler, gluten /

ziemniaki

surówka wielowarzywna /ogórek kiszony,czerwona cebula,

marchewka,kukurydza, seler, por i inne…/

napój cytrynowy

Środa 29.05.2019 r.

I danie: – rosołek ryżowy / seler, gluten /

II danie: – kotlet pożarski z fileta drobiowego /jaja, mąka pszenna, gluten /

ziemniaki

surówka z marchewki,selera i pora z majonezem /seler,jaja/

napój owocowy

Czwartek 30.05.2019 r.

I danie: – zupa ogórkowa, zabielana /seler, gluten, mleko /

II danie: – gulasz z szynki / mąka pszenna,gluten,mleko /

kasza mazurska

ogórek kiszony

sok z aronii z wodą mineralną

Piątek 31.05.2019 r.

I danie: – rosół z makaronem / seler , jaja, mąka pszenna/

II danie: – pampuchy czyli kluski na parze z truskawkami / jaja ,mąka pszenna,, gluten, jaja,mleko/

kompot owocowy

 

 

 

UWAGA!!!

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 01.09.2015r.
Dla dzieci, które jedzą obiady w szkole zawsze jest do dyspozycji woda mineralna.
Każdego dnia zupy podawane są w wersji zabielanej i niezabielanej. W ciągu tygodnia mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.