Stołówka

13.11.2018r. – 16.11.2018r.

Wtorek

I danie: – zupa jarzynowa, zabielana [seler, mleko]

II danie: – ryż paraboiled z jabłkami i śmietaną [gluten, mleko]

deser: – napój malinowy

Środa

I danie: – zupa pieczarkowa, zabielana [seler, mleko, mąka pszenna]

II danie: – bitki schabowe w sosie własnym [mąka pszenna]

ziemniaki

sałatka wielowarzywna [ seler ]

deser: – kompot z owoców sezonowych

Czwartek

I danie: – krupnik z kaszy jaglanej [seler]

II danie: – piersi z kurczaka w sezamowej panierce

[ jaja, mąka pszenna, mleko]

ziemniaki

surówka z marchwi i jabłek

deser: – kisiel owocowy

Piątek

I danie: – żurek staropolski, zabielany [jaja, mąka pszenna, seler ]

II danie: – spaghetti z sosem mięsno – warzywnym

[ seler ]

deser: – lemoniada

 

 

 

 

 

 

 

 

UWAGA!!!

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 01.09.2015r.
Dla dzieci, które jedzą obiady w szkole zawsze jest do dyspozycji woda mineralna.
Każdego dnia zupy podawane są w wersji zabielanej i niezabielanej. W ciągu tygodnia mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.