Stołówka

21.05.2018r. – 25.05.2018r.

 

Poniedziałek   21.05.2018
I  danie:  – zupa pomidorowa z ryżem, zabielana [ gluten, mleko, seler]
II danie:  – naleśniki z serem [ mąka pszenna, jaja, mleko]
deser:  – kompot owocowy

Wtorek  22.05.2018
I  danie:   – rosół z makaronem [mąka pszenna, jaja seler ]
II danie:   – filet z kurczaka w cieście [jaja, mąka pszenna, mleko]
ziemniaki
surówka z marchewkowa z jabłkami
deser:   – napój z cytryn i naturalnego miodu

Środa  23.05.2018
I  danie:   – zupa chłopska z zacierkami    [mąka pszenna, jaja, seler ]
II danie:   – pulpety w sosie koperkowym  [mleko, mąka pszenna, jaja ]
ziemniaki
sałata lodowa z jogurtem [ mleko ]
deser:   – zielona herbata z cytryną

Czwartek   24.05.2018
I  danie:   – kapuśniak z kiszonej kapusty  [seler ]
II danie:   – ryż z jabłkami i jogurtem [mleko, gluten ]
deser:   – kompot owocowy

Piątek  25.05.2018
I  danie:   – kartoflanka z białą kiełbasą  [ seler ]
II danie:   – spaghetti z sosem mięsno-warzywnym [jaja, seler, mąka pszenna]
deser:   – sok owocowy

 

W jadłospisie pogrubioną czcionką i w nawiasach zaznaczono alergeny
zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011.

 

 

 

UWAGA!!!

Jadłospis został sporządzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 01.09.2015r.
Dla dzieci, które jedzą obiady w szkole zawsze jest do dyspozycji woda mineralna.
Każdego dnia zupy podawane są w wersji zabielanej i niezabielanej. W ciągu tygodnia mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.