PIERNIKOWY KONKURS
5 grudnia 2019
Mikołajki w Ic i IIIc
7 grudnia 2019

Było pysznie….

W ramach programu orientacji zawodowej, dzięki staraniom Nel i jej mamy, klasę 5f odwiedził szef kreatywny hotelu Shuum pan Wiktor Ignaczak. Opowiadał z pasją o wykonywanym przez siebie zawodzie kucharza przygotowując jednocześnie dla wszystkich pyszne danie kuchni włoskiej- spaghetti carbonara.

Uczniowie 5f  pomogli w gotowaniu, słuchali jaką drogę kształcenia należy przejść by zostać szefem kreatywnym, zadawali wiele pytań dotyczących tajników gotowania, wykorzystania sprzętu, który ze sobą przyniósł pan Ignaczak. Dowiedzieli się co to plating i do czego w kuchni służy mandolina.  A wszystko w bardzo miłej atmosferze w pachnącej przedświątecznie piernikami  sali 05. Spotkanie zakończyła degustacja przygotowanego spaghetti i wyznaczenie terminu kolejnego spotkania:)

Jolanta Łabińska

Komentarze są wyłączone.